Mainosvalokuvaus, tuotevalokuvaus, yritysvalokuvaus, promovalokuvaus

Yritys- ja mainoskuvaus

Markkinointi on siirtynyt voimakkaasti nettiin ja hyvällä valokuvalla voidaan vaikuttaa positiivisesti yrityskuvaan. Hyvä ja omaperäinen valokuva myös pysäyttää ja vangitsee katsojan ja hän viipyy pidempään sivuillasi. Tarvitsetko teknisesti hyvälaatuista mainoskuvaa, tuotekuvaa tai vaikka henkilöstökuvaa brändisi tueksi? Kuvauksen voin toteuttaa joko studiolla Helsingin Kaapelitehtaalla tai miljöössä.

Vai rakennetaanko kuva kokonaan osista kuvankäsittelyllä, jolloin kuvaan henkilön/tuotteen erikseen studiossa tai sovitussa paikassa ja liitän sen muualla kuvattuun tai kuvapankista hankittuun taustakuvaan. Voin myös liittää 3D mallinnuksentuotteesta haluttuun taustaan. Tai luoda 3D mallinnuksella tarvittavan taustan ja liittää siihen kuvan sinusta tai tuotteestasi. Myös koko kuvan tekeminen 3D mallinnuksella on mahdollista.  Kaikki onnistuu. Vain mielikuvitus on rajana. Olipa tarpeesi pieni tai suuri, ota yhteyttä ja keskustellaan lisää miten voin sinua auttaa. Teen kuvasi laadulla ja sovitussa aikataulussa pysyen.

 

Ohessa akupunktioyrittäjälle tekemäni sarja. Kuvien  tyyliksi valittiin realistinen, informatiivinen ja konstailematon (kuvan jälkikäsittely pidettiin minimissä).

Kauniaisten Taitoluisteluklubi tarvitsi uusia promokuvia internet-sivuillensa sekä Kauniaisten jäähalliin, jossa he harjoittelevat. Halusin tuoda kuviin liikkeen ja korostaa lajin taiteellisuutta. Kuvaukset tehtiin jäällä kauden 2016 päätösnäytöksen jälkeen.  Kiitos taitaville malleille, kuvaukset onnistuivat hyvin ja menivät joutuisasti. Kuvista valmistettiin mm. kolme jättibanderollia (joista suurin 2,5x6,0 m). Banderollit ovat nyt koristamassa Kauniaisten jäähallin seinää.

Taideteosten valokuvaus on suorastaan rentouttavaa. Kohde pysyy paikallaan, sen puolesta ei tarvitse kiirehtiä ja samalla voi nautti hienoista teoksista. Ohessa on esimerkkejä minun kuvaamistani litografiavedoksista. Perusvaatimukset tällaisessa valokuvauksessa ovat, että värit toistuvat kuvassa luonnollisena, kohde on kauttaaltaan tasaisesti valaistu  ja kohteen linjat pysyvät vääristymättöminä. Jos taulut olisivat lasitettuja, niin heijastuksia ei luonnollisesti saa näkyä. Oheiset Kaisu Sirviön kuvat olivat  kehystettyjä ja lasitettuja. Heijastuksia ei näy, eli osaan asiani.

Tässä on yksi minun teknisesti haastavimmista valokuvaustoimeksiannoista. Kyseiset akkutelineet ovat kontissa ja siitä haluttiin tehdä luonnollisen kokoinen seinäkuva erään yrityksen  messustandille. Seinän koko on 2,9 x 2,5 m. Kontin toisella seinällä oli sähkökaappeja. Näiden ja kuvattavan kohteen välissä oli käytävä, jonka leveys oli alle metri. Hyvä kun kameran jalustoineen sai mahtumaan laitteistojen väliin.  Eli seinän kuvaaminen yhdellä otoksella oli mahdotonta. Ainoa keino toteuttaa valokuva oli kuvata seinä osissa (hyvin, hyvin pienissä osissa) ja liittää ne myöhemmin yhteen kuvankäsittelyllä. Haasteena oli pitää linjat suorina, perspektiivi vaikutelma systemaattisena (suoraan edestä koko alueella) ja valotus tasaisena. Näpertämistä riitti muutamaksi päiväksi. Mutta olen tyytyväinen lopputulokseen.