Nämä kuvat ovat saaneet inspiraation uutisista, jotka ovat haastaneet suomalaisia sloganeita sekä sanontoja ja saattaneet niiden todenperäisyyden jopa kyseenalaiseksi. Aika on tainnut ajaa näiden ja monien muidenkin sanontojen ohi syystä tai toisesta.

Nykypäivänä raha ja sen tekeminen johdattavat päätöksentekoa ja menee muiden arvojen tai yhteisen edun yläpuolelle. Haluamme ostaa halvemmalla, kartuttaa omaa varallisuuttamme ja tehdä tulosta keinolla millä hyvänsä.

Suomi on saanut osansa Eurooppaan suuntautuvasta pakolaisvyörystä. Suomea on totuttu pitämään rauhallisena ja turvallisena maana, joten se voisi toimia pakolaisille edes hetkellisenä turvasatamana. Jotkut itseään isänmaallisena pitämät tahot kuitenkin toivottavat jopa lapsipakolaiset "tervetulleiksi" välivallalla ja samaan hengenvetoon peräänkuuluttavat, että maassa on elettävä maan tavalla.

Suomessa kuulee paljon marmatusta, että yrittäminen ei kannata ja että se on tehty niin vaikeaksi. Silti esimerkiksi peliteollisuus on osoittanut, että pienikin voi ponnistaa ja päästä maailmanvalloittajaksi. Ehkä kyse ei ole pelkästään kustannusten karsimisesta, vaan tuotteen/palvelunkehittämisestä myyväksi.