Siloposkisusannan promokuvaus

Somepersoona @Siloposkisusannalta (alias Samuli Heikkinen) tuli kaksikin ohjelmaa kesän aikana  SomeTVhen (kanavapaikka 19). Toinen niistä on Majumies eli maajoukkuemies, jossa hän ja hänen uskottu wingman @Silli-Snellman kokeilevat erilaisia ”urheilulajeja”. Teimme yhdessä muutaman promokuvan kyseistä ohjelmaa varten. Urheilulajeiksi Samulin toivomus oli golf sekä curling ja kuvien toteutukseen sain vapaat kädet. Koska ohjelma ei ole vakavamielinen, niin kuviin tuli luonnostaan humoristinen lähestymistapa. Halusin kuvissa tuoda esiin myös parivaljakon täydelliseksi hioutuneen tiimityöskentelyn ja heidän välisen roolituksen (tietysti reilusti karrikoiden). Saattoipa johonkin kuvaan tulla myös viitteitä laajemmistakin maailmantilaa puhuttelevista asioita.

Golf kuvien kantava teema on golfetiketti tai paremminkin niiden rikkominen. Mitä ymmärrettävästi tapahtuu, jos kenttää lähtee kiertämään kylmiltään ilman greencardia, kuten Majumies teki. Golfkärrykuvassa on lisäksi liioitellun korostuneesti näkyvissä ja huumorin taakse piilotettu, miten elämässä onnenlahjat eivät käy tasan.

Ensimmäisessä curling-kuvassa teemana on Ruotsi-Suomi asetelma ja kuinka jokaisen suomalaisen penkkiurheilijan toive on, että Suomi kaataa Ruotsin 6-0 lajissa kuin lajissa (kuten tulostaululta ilmenee). Majumies apureineen hoitaa homman. No, ei ehkä ihan sääntöjen mukaisella tavalla, mutta lopputulos on pääasia. Lisäksi kuvassa on piilomainontaa. Samulin toinen TV-ohjelma on ”Muotituomio”, jonka mainosteksti näkyy kaukalon reunalla (jos tarkemmin katsoo).

Toinen curling-kuva syntyi vähän vahingossa. Kuvattaessa mielessäni oli ihan erilainen lopputulos, mutta kun selasin raakakuvia läpi niin ihastuin Samulin turhautuneeseen ilmeeseen ja aloin miettimään, että mitäköhän tuossa kuvassa olisi voinut tapahtunut. Olisiko curlingkivi ehkä haljennut vai olisiko se mahdollisesti pudonnut avantoon. Samoihin aikoihin tuli tieto Trumpin vierailusta Suomeen ja helleaalto alkoi. Ilmastonmuutos, fake news! Eli pistetään majumies jäälautalle. Jäälautta on irronnut kesken pelin napajäätiköltä (missä luonnollisestikin on jokamiehen curling-kenttiä vapaasti käytettävissä). Lopullinen sinetti kuvaan tuli, kun löysin kuvapankista jääkarhun, jonka asento sopisi täydellisesti kuvaan.  Jääkarhu katsoo mikä sieltä ylhäältä tipahti, ennen kuin itse kömpii lautalle….

Samulin toiveena oli, että jossain kuvassa näkyisi suomalaista maisemaa. Tästä sai alkunsa suokuva. Aloin miettimään suomalaisuutta ja mikäpä olisi suomalaisempaa kuin suo, kuokka ja majumies. Miten siihen saisi yhdistettyä urheilun ja huumorin? Ehkä se olisi hauskaa, jos henkilö hiihtäisi suolla keskellä kesää. Tai vielä hauskempaa, jos Silli-Snelman kantaa Siloposkea (saadaan taas tiimityön merkitystä esille). Onhan meillä eukonkannon MM-kisatkin, niin miksei miehenkantoakin.  Vielä kartta Siloposken käteen ja meillä on uusi majumiesmäinen urheilulaji: Suohiihtosuunnistusmiehenkanto. Ei muuta kuin  MM-kisoja järjestämään. Kuvaa varten kävin varta vasten kuvaamassa suota ja sopiva löytyi Valkmusan kansallispuistosta. Ja onneksi sukulaisilta löytyi vielä puusuksia, jotka sopivat kuvan tyyliin täydellisesti. Suomalaista sisua korostaa, että toinen suksi on poikki. Tämähän ei kaksikon vauhtia hidasta.

Fore

Fore

Caddy

Caddy

Curling

Curling

End of the curling season

End of the curling season

Suohiihtosuunnistusmiehenkanto

Suohiihtosuunnistusmiehenkanto